Vi säger grattis till Erik Amnå, Barbro Abrahamsson och Magnus Magima som alla visste att det är kocken René Redzepi som gjort Noma i Köpenhamn till en av världens mest inflytelserika restauranger. De vinner var sitt exemplar av boken Köpenhamn för foodisar.

Med hjälp av stadens bästa kockar, bryggare och sommelierer berättar Filters tidigare chefredaktör Erik Eje Almqvist i Köpenhamn för foodisar historien om hur Köpenhamn blivit en vallfärdsort för matnördar, kaffefantaster, naturvinsälskare och öldrickare från hela världen. Nu har du chansen att vinna ett exemplar av boken som ges ut av Natur & Kultur.

Köpenhamn för foodisar är en guide till Almqvists favoritkrogar, till fantastiskt naturvin, till ställena med de finaste råvarorna från Sjællands hängivnaste hippiebönder och skogsmullar. Till barerna med den intressantaste hantverksölen och till de murrigaste jukeboxhaken som har så dålig ventilation att man kan passivröka tobaken som utandades av Vesterbropoeten Dan Turell på 70-talet, och där den som blir hungrig halv två på natten får ett kokt ägg och en klick senap på en servett.

Erik Eje Almqvist är reporter och redaktör. 2008 var han med och startade Filter, där han arbetade många år. Han har även varit krogskribent i Metro. 2009 utsågs han till årets journalist av Sveriges tidskrifter. Sedan 2012 har han – med undantag för ett kort avbrott – bott på den gamla delen av Islands brygge i Köpenhamn.

Annons

Annons

Annons

Fler inlägg

Filterbubblan

Lysande historik

Publicerad 2 december 2019

Filterbubblan

Omgiven av psykologi

Publicerad 14 oktober 2019

Filterbubblan

Fakta och fiktion i Quick

Publicerad 20 september 2019

Filterbubblan

Ännu en årsdag

Publicerad 27 februari 2019