Grillarens dilemma

I kyldisken ligger tre sorters fläskfilé sida vid sida. Det enda som på ytan skiljer dem åt är priset. Filters enmansutredare gav sig ut på en svinfarmsturné för att en gång för alla få ett svar på frågan: Ska jag ha dåligt samvete om jag väljer med plånboken?

Svensk fläskfilé, 179 kr/kg
Boarps Gård, Halland

De verkar först inte så glada att se oss. Under högljudda grymtningar drar de sig in i boxarnas hörn och vänder ryggarna till. Några är bara inne och vänder, andra dröjer kvar i några minuter innan de radar upp sig längs de handledstjocka stålrören och riktar sina fuktiga trynen mot oss.

– Det är fantastiska djur, säger Per Karlsson, och sträcker fram sin hand för en av de nyfikna grisarna att nosa på.


Prova Filter i två månader för 19 kronor!

Därefter 39 kronor/månad. Avsluta när du vill.

Beställ här

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto