Bild: copyright ©Stephanie Branchu

Vinnaren av biobiljetter till En doft av kärlek med Juliette Binoche i huvudrollen

Vi säger grattis til Anna Schäfer Lindholtz som är vinnaren i denna tävling. Rätt svar på frågan nedan är X.Den engelske patienten. Anna vinner två biobiljetter till filmen. 

Året är 1885 och Eugénie (Juliette Binoche) har arbetat som kock åt den berömda gourmeten Dodin (Benoît Magimel) i 20 år. De är dessutom älskare och romansen inspirerar Eugénie till att skapa alltmer enastående rätter. Dodin har friat till henne flera gånger, men Eugénie alltid avböjt, så han bestämmer sig för att göra något som han aldrig tidigare har gjort: att laga mat åt henne.  

En doft av kärlek-Pot au Feu har biopremiär 3 maj. Se trailern här!

En doft av kärlek-Pot au Feu var Frankrikes bidrag till bästa internationella film på Oscarsgalan. Juliette Binoche har tidigare vunnit en Oscar för sina skådespelarinsatser – men för vilken film? 

  1. Chocolat

X.Den engelske patienten 

  1. De älskande på Pont-Neuf
Artikeln publicerades 26 april 2024 och är skriven av .
Annons
Foto: Thron Ullberg

Vinnaren av John Ajvide Lindqvists nya bok Rummet i jorden!

Vi säger grattis till Marcus Caesar som är vinnaren i denna tävling. Rätt svar på frågan nedan är 1. Gräns. Marcus vinner ett exemplar av Rummet i jorden.

Rummet i jorden är den andra delen i John Ajvide Lindqvists deckarserie Blodstormen. Den första delen, Skriften i vattnet, nominerades till Bästa kriminalroman 2022 av Svenska Deckarakademin och Rummet i jorden har av recensenter kallats »en osannolik men oemotståndlig blandning av modern skröna och kriminalroman«. 

Vilken John Ajvide Lindqvist-filmatisering har vunnit en Guldbagge för Bästa film? 

1. Gräns

X. Hanteringen av odöda

2. Låt den rätte komma in

Artikeln publicerades 19 april 2024 och är skriven av .
Foto: Christian Schulz

Vinnaren av biobiljetter till tyska krigsdramat Stella. Ett liv.

Vi säger grattis till Lars Pettersson som är vinnaren i denna tävling. Rätt svar på frågan nedan är 2. Geheime Staatspolizei. Lars vinner två biobiljetter till filmen. 

Stella, en ung tysk judinna, går under jord med sina föräldrar i nazismens Berlin. Genom ett svek tillfångatas hon av Gestapo och för att rädda sig själv och sin familj från deportering till Auschwitz börjar Stella systematiskt förråda andra judar. Från september 1943 till krigslutet angav Stella Goldschlag hundratals judar till Gestapo. Biopremiär 19 april. 

Se trailern här!

Vill du se filmen? Skicka din adress och svaret på frågan nedan till tavling@magasinetfilter.se så har du chansen att vinna två biobiljetter. 

Vad står förkortningen Gestapo för?

1. Gesellschaft für Staatspolizisten

X.Geehrte Stabilitätspolizei

2. Geheime Staatspolizei

Artikeln publicerades 12 april 2024 och är skriven av .
Foto: Promptografi (AI-genererad bild): Pompe Hedengren

Uppsala stadsteater bjuder in till genrep av Balkan Bordello!

Nu kan du som är Filterläsare gå på teater gratis! Den 12 april bjuder Uppsala stadsteater in till genrep av Balkan Bordello, ett familjedrama som utspelar sig på det en gång storstilade hotellet Balkan Express. Dit återvänder en segerrusig Agamemnon hem som krigshjälte, men hans fru Klytaimestra har skaffat en älskare – och så är historien om en splittrad familj igång. Den internationellt prisade pjäsen är en modern omskrivning av Aischylos grekiska trilogi Orestien och är skriven av Jeton Neziraj samt regisserad av Blerta Neziraj. 

Vill du ha en eller två biljetter till genrepet den 12 april? 

Mejla då ditt namn och telefonnummer till tavling@magasinetfilter.se. Först till kvarn och max två biljetter per person.  

Glöm inte att ange ditt telefonnummer, det är teaterns sätt att nå dig ifall föreställningen skulle ställas in eller liknande.  

Artikeln publicerades 5 april 2024 och är skriven av .
Annons
Foto: Peter Mountain, ©See-Saw Films Limited

Förhandsvisning av krigsdramat One Life!

Den 9 april kan du som är Filterprenumerant se en förhandsvisning av filmen One Life i Stockholm, Göteborg och Malmö. 

Filmen berättar den sanna historien om en ung brittisk idealist, Nicholas Winton, som räddade mer än 600 judiska barn precis innan andra världskrigets utbrott. Fyrtio år senare återförenas han med de överlevande. I rollerna syns Anthony Hopkins, Helena Bonham Carter, Jonathan Pryce och Lena Olin. 

Se trailern här!

Förhandsvisningen sker på följande biografer tisdagen den 9 april kl 18.00 (insläpp ca 17.45). 

Stockholm – Victoria (Götgatan 65) 

Göteborg – Biopalatset (Kungstorget 2) 

Malmö – Mobilia (Per Albin Hanssons väg 38C)

Vill du ha två biljetter? 

Mejla då ditt för- och efternamn till tavling@magasinetfilter.se. Först till kvarn och max två biljetter per person. Glöm inte att ange vilken stad du vill ha biljetter till.  

Får du två biljetter kommer du att få ett svarsmejl, som sedan är din biljett till biografen. Visa bara upp det antingen via telefonen eller utskrivet. 

One Life har biopremiär 12 april och distribueras av Nordisk Film.  

Artikeln publicerades 29 mars 2024 och är skriven av .