FOTO: SARA MAC KEY

TÄVLING – Vinnarna av boken Den nya skåpmaten

Vi säger grattis till Peter Hedberg, Katarina Gröndahl och Inga-Maj Söderberg som alla visste att ett annat ord för lufttät förslutning är hermetiskt tillsluten. De vinner var sitt exemplar av boken Den nya skåpmaten: gott och hållbart ur burk och tetra.

Konserver håller. De blir inte dåliga. För den som campar, seglar eller är ute på tur är de en räddning, i tider av kris är de en livlina. Men även i en välfungerande vardag har konserverna unika egenskaper som bör förära dem en plats i skafferiet. Konserver rymmer mycket smak, de kostar lite och de minimerar den egna insatsen. Butikernas kolonialavdelning rymmer dessutom en mängd smakbomber i konserverad form, som på ett kick lyfter den trista vardagsmåltiden till en upplevelse. Trots det är konserven undanskuffad i de flesta kokböcker.

I Jenny Dambergs Den nya skåpmaten: gott och hållbart ur burk och tetra spelar konserverna huvudrollen. För innerst inne älskar vi alla genvägar. Det är dags att öppna locket till en större smakupplevelse!

Artikeln publicerades 6 november 2020 och är skriven av .
Annons