TÄVLING – Vinnaren av Danny Wattins nya bok David den mindre vises protokoll!

Vi säger grattis till Andrés Vazquez Evain som är vinnaren i denna tävling! Rätt svar på tävlingsfrågan Vilken av följande beskrivningar passar bäst in på satir? var svarsalternativ 2 – En litterär uttrycksform vars syfte är att förlöjliga eller håna någon eller något, ofta på ett ”elegant och träffande sätt”. Andrés vinner ett exemplar av boken David den mindre vises protokoll.

David är förälskad i skolans fjärde snyggaste tjej Maja, som dessutom är Palestinaaktivist, och går med i rörelsen för att imponera på henne, trots att vännerna i kampen anser att israeler är mördare. David talar inte om det för sina föräldrar. Och han vill helst inte att någon på skolan ska veta att han är jude. Så David börjar ljuga åt alla håll. För Maja, för sina föräldrar och sin syster, för Cissi som är kär i honom, för bästa kompisen Micke, för Mange och de lokala nazisterna som tvingar honom att bli deras maskot för att klämma åt traktens araber, som de tycker är ännu värre.

David den mindre vises protokoll är en satir över dagens antisemitism bland unga och handfallenheten inför den från vuxensamhällets sida. 

Artikeln publicerades 30 mars 2022 och är skriven av .
Annons