Vinnarna av mathandboken Mat för hand

Vi säger grattis till Erik Dahlman, Lois Dierks och Ann-Ida Schultz som alla visste att skillnaden mellan gravad och rimmad är proportionerna mellan salt och socker. De vinner var sitt exemplar av boken.

Mat för hand är en berättande handbok som vill locka in läsaren i mathantverket. Det är en metodisk och spännande genomgång full med skildringar av doft, textur, smak och djup.

Att bevara och förädla mat för hand har folk gjort i alla tider och många av metoderna är förvånansvärt lätta att utföra, bara man får tydliga förklaringar. Mat för hand innehåller allt från tabeller över beredningstider, saltmängder och temperaturer till beskrivningar av tumregler, gammal erfarenhet och handlag. Du lär dig att torka, röka, syra, rimma, luta, grava, pickla, konfitera, sylta, safta, infusera och fermentera.

Jens Linder är en prisbelönt matskribent, kock och författare som i otaliga artiklar i Dagens Nyheter och Gourmet slagit ett slag för ämnen som bär, svamp och långkok. Ofta har han återkommit till traditionella metoder för förädling och konservering.

Artikeln publicerades 19 juli 2021 och är skriven av .
Annons