TÄVLING – Vinnarna av Maths Nilssons nya bok Spelet om klimatet

Vi säger grattis till Karl-Oscar Olsson, Julius Bengtsson och Pernilla Johansson som alla visste att Sveriges miljöminister heter Per Bolund. De vinner var sitt exemplar av boken.

I Spelet om klimatet: vem kan man lita på i klimatdebatten? beskrivs hur välorganiserade krafter, främst den mäktiga oljeindustrin, sedan slutet av 1980-talet agerat för att så tvivel om klimatforskarnas slutsatser bland politiker, journalister och allmänheten för att skydda sina ekonomiska och ideologiska intressen. I vad som utvecklats till ett smutsigt propagandakrig i gränslandet mellan vetenskap och politik har inga medel skytts för att misskreditera klimatvetenskapen. Skickligt iscensatta kampanjer med hjälp av självutnämnda experter och massiv spridning av falsk information i sociala medier är bara några exempel.

Maths Nilsson är kemisten som vid sidan av sitt jobb inom läkemedelsbranschen skrivit ett flertal böcker, bl.a. Tvivel: en bok om faktaförvirring.  Han har under många år bevakat den polariserade klimatdebatten.

Artikeln publicerades 27 maj 2021 och är skriven av .
Annons