Tävlingar och event Publicerad 13 februari 2023

Vinnaren av biljetter till förhandsvisningen av dokumentären Just Animals

Vi säger grattis till Gunvor Andersson som är vinnaren i denna tävling. Rätt svar på frågan nedan är X. Katt. Hon vinner två förhandsvisningsbiljetter till filmen.

Just Animals är en dokumentär om kampen för djurens rätt och de legala konsekvenser den unga aktivisten Saila fick utstå efter att hon öppet erkänt att hon filmat bondgårdar och dess djur i hemlighet. Då sågs hon som det nya hoppet i sin aktivistgrupp och kämpar än idag för de frågor som organisationen representerar. Saila är nu vuxen och är rädd att hon inte längre vet hur hon ska övertyga människor om djurens lidande. Biopremiär 3 februari.

Vill du se filmen? Skicka din adress och svaret på frågan nedan till tavling@magasinetfilter.se så har du chansen att vinna två biljetter till en förhandsvisning av Just Animals som följs av ett panelsamtal om Sveriges djurskydd med Camilla Bergvall (riksordförande Djurens Rätt), Rebecka Le Moine (MP) och Lina Gustafsson (författare och veterinär) modererat av Andrea Reuter.

Förhandsvisningen med panelsamtalet går av stapeln nu på tisdag den 24 januari kl 18:00 på Folkets Hus i Hallunda. Vinnaren meddelas på måndag förmiddag.

Se trailern här!

 

2019 trädde en ny djurskyddslag i kraft i Sverige där det uttryckligen blev förbjudet att överge djur. Nu från och med den 1 januari 2023 ska ett visst husdjur vara id-märkt och registrerat hos Jordbruksverket. Vilket?

1. Hund
X. Katt
2. Burfåglar där fågelns längd från näbb­spets till stjärt­spets överstiger 35 cm

Foto: Oikeutta Eläimille/Tuffi Films

Artikeln publicerades Publicerad 20 januari 2023. Uppdaterad 13 februari 2023. och är skriven av .

Annons