Tävlingar och event Publicerad 13 februari 2023

Vinnaren av biobiljetter till prisade Drömmannen!

Vi säger grattis till Josefine Adolfsson som visste att Alicia Vikander spelat robot/humanoid i filmen Ex Machina. Hon vinner två biobiljetter till Drömmannen.

Den 11 februari har Drömmannen biopremiär. Ett Berlinbaserat bolag har designat en humanoid som ska möta människors krav på sina drömpartner. Forskaren Alma deltar med viss skepsis i projektet som försökskanin, för att kunna säkra fortsatt stöd till sin egen forskning. In i hennes upptagna liv kliver den artificiella svärmorsdrömmen Tom. Han kan världens alla dikter och vet att 93% av alla tyska kvinnor drömmer om ett badrum fullt av rosor och tända ljus. Gissa vilken procentandel Alma tillhör? Denna futuristiska kärlekshistoria är en tragikomisk saga om kärlek, längtan och vad som gör en människa till just människa.

Drömmannen hade världspremiär på Berlins filmfestival och huvudrollsinnehavaren Maren Eggert fick ta emot Silverbjörnen för bästa skådespelarinsats. Övriga medverkande är bl a Dan Stevens (Downton Abbey) och Sandra Hüll (Min pappa Toni Erdman). Drömmannen är dessutom Tysklands Oscarsbidrag.  

Se trailern här!  

Artikeln publicerades Publicerad 3 februari 2022. Uppdaterad 13 februari 2023. och är skriven av .

Annons