Filterbubblan Publicerad 5 november 2021

Den osannolika mördaren blir Netflixsserie – han spelar huvudrollen

Tidigare har det varit känt att produktionsbolaget FLX har köpt TV- och filmrättigheterna till Thomas Petterssons bok Den osannolika mördaren. Boken ska omarbetas till en serie på fem avsnitt, där manus skrivs av Wilhelm Behrman och Niklas Rockström. De har tidigare bland annat skrivit SVT-serierna Kalifat och Innan vi dör.

Nu är det också officiellt att serien blir nästa svenska originalserie på Netflix, med planerad premiär 2021.

Expressen avslöjar nu dessutom att Robert Gustafsson ska spela huvudrollen som »Skandiamannen« Stig Engström. I rollistan finns också Eva Melander, Mikael Persbrandt, Peter Andersson, Joel Spira, Emil Almén, Shanti Roney, Torkel Petterson, Henrik Norlén, Lia Boysen, Magnus Krepper, Björn Bengtsson, Peter Viitanen och Cilla Thorell. Konceptuerande regissör för serien blir svensk-franska Charlotte Brändström, som regisserat bland annat The Witcher, Wallander, The Man in the High Castle och den kommande Netflixserien Jupiter’s Legacy.

I ett uttalande i Expressens artikel säger Robert Gustafsson att »teorin kring Engström är den mest logiska och den som den senaste Palmegruppen nu pekat ut som den rätta«:

– Det är också den jag själv tror mest på – och nu finns det en chans för mig att dels förstå händelsen och dels greppa personen Stig Engström.

Han säger också:

– Att få gestalta Stig Engström är både en spännande utmaning och ett stort ansvar, men också något av en terapi. Eftersom jag själv befann mig på biografen på mordnatten har Palmemordet hela tiden legat som en böld som aldrig vill försvinna – och det är jag inte ensam om att känna.

Här hittar du allt vi skrivit om Skandiamannen och Palmemordet, inklusive två webbexklusiva intervjuer med »paret Engström«: Robert Gustafsson och Eva Melander.Den osannolika mördaren finns förresten att köpa i vår webbshop – och kostar just nu bara 149 kr .

 

Artikeln publicerades Publicerad 3 december 2020. Uppdaterad 5 november 2021. och är skriven av .

Annons