Foto: Polisen

Den osannolika mördaren blir TV-serie

Produktionsbolaget FLX har köpt TV- och filmrättigheterna till Thomas Petterssons bok Den osannolika mördaren. Boken ska omarbetas till en serie på fem avsnitt, där manus skrivs av Wilhelm Behrman och Niklas Rockström. De har tidigare bland annat skrivit SVT-serierna Kalifat och Innan vi dör. Till Expressen, som var först med att avslöja nyheten, sade Behrman:

– Vi har hållit på hela våren och jobbat med filmatiseringen av den här boken. Vi blev väldigt upphetsade när vi fick det här erbjudandet […] Thomas Petterssons bok är fantastisk, man kan inte få ett bättre underlag.

FLX, som leds av Felix Herngren och Pontus Edgren, har bland annat producerat serien Störst av allt för Netflix. Författaren Thomas Pettersson:

– FLX har kontakt med tre aktörer som tänkbara beställare och distributörer av en TV-produktion. Jag tycker det är ett väldigt spännande projekt. Jag tänkte ofta på hur dramatisk historien om Engström är och hur verkligheten överträffar dikten på så många sätt. Det finns många scener som jag sett för mitt inre; det ska bli spännande att se hur manusförfattare och regissör får ihop berättandet. Och: intressant hur man rollsätter aktörerna. Vem ska spela Engström, exempelvis?

Tidigare har två böcker med Filterkoppling filmatiserats: 438 dagar samt Fallet Thomas Quick – att skapa en seriemördare. Vi har förresten intervjuat manusförfattaren Wilhelm Behrman, just om hans arbete med serien Kalifat. Läs intervjun här.

Här hittar du allt vi skrivit om Skandiamannen och Palmemordet. Och här kan du beställa boken Den osannolika mördaren.

Artikeln publicerades 18 juni 2020 och är skriven av .
Annons