Onsdagen 7 november delades flertalet prestigefulla priser ut på de två galorna Tidskriftspriset och Publishingpriset. Filter och Offside Press var flerfaldigt nominerade vid båda tillställningarna – och vilken utdelning det blev!

På Tidskriftspriset tog Filter hem två av de finaste priserna. Vår fantastiska art director Jenni Carström utsågs till Årets AD med motiveringen: »2018 har för detta magasins del präglats av uppmärksammade avslöjanden och granskningar. Årets AD har med självförtroende och fingertoppskänsla lyft journalistiken. Oavsett om det handlat om Palmes mördare eller påfrestande barn så lyckas hon skilja ur Filter i tidningshyllorna.«

Därtill kröntes kvällen med att vi utsågs till Årets tidskrift i kategorin populärpress print. Juryns motivering löd: »Envetet, ambitiöst och outtröttligt tar de sig själva och journalistiken på stort allvar. Årets vinnare har en känsla för vår tid och en vilja att gå bakom det uppenbara. Det är en egensinnig och omdebatterad röst vi inte vill vara utan – Filter.«

Vi på redaktionen är mycket tacksamma och glada över priserna, och riktar ett stort tack till alla er läsare och prenumeranter. Ni är den stora anledningen till att vi ens kan producera vår journalistik. Därtill passar vi på att gratulera vår systertidning Offside som på Publishingpriset utsågs till Sveriges bästa tidningswebbplats, för »medryckande reportage, välgjord typografi, bra kategorisering och bildjournalistik i världsklass«.

Tack igen – och håll utkik på magasinetfilter.se, i tidningshyllorna och i brevlådorna framöver. För snart landar ett nytt nummer av Filter!

Annons

Annons

Annons

Fler inlägg

Filterbubblan

Prylhets

Publicerad 3 december 2019

Filterbubblan

Lysande historik

Publicerad 2 december 2019

Filterbubblan

Omgiven av psykologi

Publicerad 14 oktober 2019

Filterbubblan

Fakta och fiktion i Quick

Publicerad 20 september 2019

Filterbubblan

Ännu en årsdag

Publicerad 27 februari 2019