Fotosmakprov: Annika Norlin

Veckans smakprov ur Foto: Magnus Bergström – en bok bestående av 100 klassiska porträtt som vår bildredaktör tagit för Filter under våra tio år – är på artisten Annika Norlin, även känd under artistnamnen Säkert och Hello Saferide. För Filter berättade hon att hon tröttnat på artistlivet och logernas »klottrade kukar« – och behövde något nytt i sitt liv. Svaret: plugga till psykolog.

Magnus bestämde sig så för utforska temat »under ytan« i bilderna på Annika, och övertalade henne att låta sig sänkas ner i Strålsjön.

»Vi valde en stilla och gråmulen dag för att få den rätta speglingen i sjöns svarta yta«, berättar Magnus. »Det hade varit en ovanligt kall försommar, så det var bara 16 grader i vattnet. Eftersom Annika skulle ligga still länge hade vi planerat för en tunn våtdräkt som hon kunde ha under kostymen, men hon ville hellre köra utan – uppvuxen i Östersund var hon vad vid kylan. 20 minuter senare var vi klara och Annika satt på bryggan insvept i filtar. Vi fick hjälpa henne att hålla i kaffemuggen.«

För texten till porträttet stod Erik Eje Almqvist. Den finns att läsa här.

Foto: Magnus Bergström släpps den 1 mars och går att förbeställa i vår webbshop till specialpriset 249 kr. Ange rabattkoden MAGNUS i kassan. Erbjudandet gäller till och med 15 mars.

Artikeln publicerades 2 mars 2018 och är skriven av .
Annons