Veckans smakprov ur Foto: Magnus Bergström – en bok bestående av 100 klassiska porträtt som vår bildredaktör tagit för Filter under våra tio år – är på artisten Annika Norlin, även känd under artistnamnen Säkert och Hello Saferide. För Filter berättade hon att hon tröttnat på artistlivet och logernas »klottrade kukar« – och behövde något nytt i sitt liv. Svaret: plugga till psykolog.

Magnus bestämde sig så för utforska temat »under ytan« i bilderna på Annika, och övertalade henne att låta sig sänkas ner i Strålsjön.

»Vi valde en stilla och gråmulen dag för att få den rätta speglingen i sjöns svarta yta«, berättar Magnus. »Det hade varit en ovanligt kall försommar, så det var bara 16 grader i vattnet. Eftersom Annika skulle ligga still länge hade vi planerat för en tunn våtdräkt som hon kunde ha under kostymen, men hon ville hellre köra utan – uppvuxen i Östersund var hon vad vid kylan. 20 minuter senare var vi klara och Annika satt på bryggan insvept i filtar. Vi fick hjälpa henne att hålla i kaffemuggen.«

För texten till porträttet stod Erik Eje Almqvist. Den finns att läsa här.

Foto: Magnus Bergström släpps den 1 mars och går att förbeställa i vår webbshop till specialpriset 249 kr. Ange rabattkoden MAGNUS i kassan. Erbjudandet gäller till och med 15 mars.

Annons

Annons

Annons

Fler inlägg

Filterbubblan

Ännu en årsdag

Publicerad 27 februari 2019

Filterbubblan

Fira far med böcker!

Publicerad 30 oktober 2018

Filterbubblan

Vilse bland myterna

Publicerad 24 oktober 2018

Filterbubblan

Vinnare av böcker!

Publicerad 12 oktober 2018