Direkt till Filters storslagna semesterguide
En av mina mer tummade böcker är en tegelsten med titeln Where Chefs Eat. Den är precis vad den låter som: en guidebok där kockar tipsar om vilka restauranger de allra helst äter på.
Jag bläddrar i den inför varje semester, läser kockarnas redogörelser från enkla kvarterskrogar och findukade Michelinrestauranger och blir aldrig besviken när jag följer deras rekommendationer.
Med Where Chefs Eat som förebild beslutade vi oss på Filter för att till vårt sommarnummer skapa något liknande, men som inte bara innefattar mat och dryck. För en bra semester består ju också av så mycket annat.
Sålunda har vi hört av oss till kockar, sommelierer, baristor och bartendrar; konstnärer, författare och regissörer; friluftsprofiler, naturfotografer och äventyrare; arkitekter och arkeologer – och låtit dem tipsa om sina favoritplatser i Sverige.
Vi kallar guiden för »Svenska smultronställen«, och jag vågar nog lova att den innehåller något för alla. Från hemliga hak i tunnelbanor och motionscentra till knasiga konstnärskollektiv, egendomliga hällristningar och vildmarkens Venedig.
Du hittar Filters guide till Svenska Smultronställen här!
Vi hörs snart igen,
Oskar Sonn Lindell
Reporter
- Mer:
- Filterbubblan