Läs på inför nästa nummer

I kommande nummer, Filter #77, pratar tio personer om det rigorösa arbetet bakom Tunna blå linjen, SVT:s stora dramasatsning 2021. Bland dem: seriens skapare och huvudförfattare Cilla Jackert, som har försett kanalen med hyllade serier i snart två decennier.

Vi porträtterade manusförfattaren redan 2014, då hon berättade hur karriären startade genom en slump när hon fick en tjänst som »trainee-redaktör« på såpan Tre kronor, om »Gorgonzola-effekten« bakom kultserien Spung och om varför hon tycker att »manusförfattare har det viktigaste jobbet« i film- och TV-världen.

– Det skulle aldrig bli någon film eller serie om ingen hittade på personerna och historien. Manusförfattarna får synas väldigt lite och ta väldigt mycket skit.

Så passa på att läsa intervjun som vi nyss laddat upp på vår sajt och håll utkik efter Filter #77, som publiceras online måndag 23 november och når butikshyllorna 26 november. Här kan du teckna dig för en prenumeration som ger dig omedelbar tillgång till allt vårt webbmaterial.

Artikeln publicerades 12 november 2020 och är skriven av .
Annons