I nya Filter #65 går reportern Andreas Jakobsson till botten med hur allvarligt vi egentligen bör ta matindustrins bästföremärkningar. För hur mycket mat slänger vi inte, enbart för att märkningen på varan indikerar att den blivit för gammal?

Bland annat experimenterar Jakobsson genom att ställa ett redan utgånget paket med filmjölk i sitt kylskåp och lämna det där i sex månader, innan han provar att äta filen. Tilltaget fick faktiskt sådan uppmärksamhet att han bjöds in till Nyhetsmorgon i TV4, då han bjöd programledaren på lika gammal yoghurt. Kolla in klippet här.

I reportaget »Gammal mat: en kärlekshistoria«, som finns att läsa på vår sajt, ger Andreas Jakobsson många andra tips på hur du kan minska ditt matsvinn genom att få dina varor att hålla längre. Klicka på bilden nedan för att få ett smakprov, där du kan läsa om hur du förlänger livslängden på bland annat sallad, ägg, nötter och bananer.

Annons

Annons

Annons

Fler inlägg

Filterbubblan

Vinnare av böcker!

Publicerad 12 oktober 2018

Filterbubblan

Omgiven av idioti

Publicerad 17 juli 2018

Filterbubblan

Förhandsvisning!

Publicerad 1 juni 2018