Filterbubblan Publicerad 1 mars 2018

Visst finns mirakel

Foto: Ruben Labbé

Inför vårt stundande tioårsjubileum går vi igenom vad vi skrivit, och vad andra skrivit om oss. Bland annat påmindes vi om ett citat av Viggo Cavling, då chefredaktör på Resumé – i dag chefredaktör på resebranschens tidning Travel News.
2008 skrev Cavling: »Jag hoppas verkligen att Mattias Göranssons nya läsmagasin Filter funkar. Men det krävs ett mirakel. Långa texter om komplicerade ämnen är som ekologiska ägg. Alla gillar dem, ingen köper dem.«

Tio år senare lever vi fortfarande (och svenskarna köper för övrigt eko-ägg för cirka 1,5 miljarder om året). Därför tog vi kontakt med Viggo för att höra vad han har att säga till sitt försvar.
– Filter har blivit som en sorts religion för sina läsare, säger Viggo i dag. Det roliga med tidningen är att påven då och då vågar utmana sin församling och skriva artiklar som den om Chang Frick. I sina värsta stunder är Filter ett kuriosakabinett med alldeles för långa texter om ämnen som jag inte alls förstår. Men en värld utan Filter är faktiskt knappt värd att leva i. Så: grattis, Filter!

Vi är själva så förtjusta i vårt kuriosakabinett att vi på vår sajt faktiskt upprättat en egen avdelning åt ämnet – men väljer att ta det onda med det goda och säger: tack så mycket, Viggo.

Vill du inte heller leva i en värld utan Filter? Just nu kan du prova två månader – helt kostnadsfritt.

Annons

Annons

Annons

Fler inlägg

Filterbubblan

Prylhets

Publicerad 3 december 2019

Filterbubblan

Lysande historik

Publicerad 2 december 2019

Filterbubblan

Omgiven av psykologi

Publicerad 14 oktober 2019

Filterbubblan

Fakta och fiktion i Quick

Publicerad 20 september 2019

Filterbubblan

Ännu en årsdag

Publicerad 27 februari 2019