Att hitta sin plats

Gina Dirawis raketkarriär som programledare visade sig ha ett alldeles för högt pris. Efter att ha lämnat rampljuset – och Sverige – bestämde hon sig för att sluta behaga storpubliken.

Gina Dirawi har lett Melodifestivalen tre gånger, Idol två säsonger, sommarpratat, varit julvärd – hon är helt enkelt ett av Nöjessveriges mest kända ansikten. Ändå är det ingen som vänder på huvudet när hon går in på kaféet iklädd fuskleopardpäls och knallrosa läppar. Kanske är det för att vi befinner oss på Södermalm i Stockholm och alla är för coola för att bry sig, kanske är det för att hon är stammis. Hon hälsar vant på mannen bakom disken och beställer samma sak som alltid – en vegansk bowl, utan quinoa, med extra sallad och grönkål. Fem falafelbollar vid sidan om. Mycket tahini.

Att ingen reagerar på hennes närvaro kan också bero på att hon inte har synts i offentligheten på över ett år.

Hon kränger av sig leopardpälsen när hon sätter sig ner i soffan, och flera lager av guldhalsband blir synliga över den svarta tröjan.


Prenumerera digitalt för 1 krona första månaden!*

Läsning på sajten och app för e-tidning. Avsluta när du vill.

Prenumerera

Har du redan ett konto? här. Sugen på en pappersprenumeration? Teckna här.

* Därefter 39 kronor per månad. Digitala prenumerationer förnyas automatiskt varje månad (samma dag som beställningsdagen fast nästkommande månad) tills dess att de sägs upp.
Artikeln publicerades i Filter 72 (27 januari 2020) och är skriven av .