Hjälpsam. Ervin hjälper pappa att packa upp och tvätta de dumpstrade mat­varorna. Paprika är en av favorit­grönsakerna. Andra populära fynd är drickyoghurt, juice och frukt.

Käka skräp

Andreas Jakobsson undrade om det går att leva på sopor. I ett års tid har han rotat efter s­varet i matbutikernas containrar.

Det började en dag i slutet av juli 2013. Jag och min kompis Susanne, som nyligen flyttat till Uppsala, drack öl i solen i Stadsparken.

– Jag trivs jättebra här och affären bredvid där jag bor är helt suverän, sa hon.

– Vadå? undrade jag. Är den billig?

Annons

– Nej, deras soprum är bra. Man bara trycker på en knapp så öppnas dörren­ – och allt ligger uppdelat i tunnor så det är bara att ta vad man vill ha. ­Grön­saker i en, ost i en. I Göteborg var man ju tvungen att klippa upp låsen med bultsax, men här är det bara att trycka på knappen, så finns allt där.

Mitt intresse var väckt.

– Du måste ta med mig på en tur.

– Absolut. Jag trodde inte du var intresserad.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?