Bli Filterprenumerant för 0 kr första månaden.*
* Därefter 39 kr / månad. Avsluta när du vill.
Underhåller, granskar och fördjupar
Filtrera
Granskning
Klädda i gammaldags långkjolar och skinnvästar säljer de sylt, korvar, glögg och karameller. Men vad är det egentligen i deras produkter? Hunger tittar närmare på en av julmarknadernas största aktörer.
Text: Mats-Eric Nilsson
Foto: Lena Granefelt
En god olivolja kan förgylla vilken sallad som helst. Men det finns knappast någon annan matvara som det fuskas så mycket med. Fyra av tio extra jungfruoljor fick underkänt när Hunger skickade dem på test.
Reportage
Barnmat ska inte bara behaga ungars outgrundliga smaklökar. Myndigheter och moralister måste också bli belåtna innan föräldern tillåts slappna av. Hungers reporter Christian Daun antog utmaningen med hjälp av sin son Stellan.
Text: Christian Daun
Andreas Jakobsson undrade om det går att leva på sopor. I ett års tid har han rotat efter svaret i matbutikernas containrar.
Text: Andreas Jakobsson
Sverige har sedan länge en stark bryggerikultur och en rik tillgång till äpplen. Så varför dröjde det så länge innan någon började göra riktig svensk cider?
Text: Niklas Thander
Sverige har fler Michelinkrogar och fler stjärnkockar än någonsin – och gästerna ryggar inte för de saftiga notorna. Ändå är det nästan alltid ekonomisk harakiri att servera mat av yppersta lyxklass.
Bli Filterprenumerant för 0 kr första månaden. Avsluta när du vill.
Beställ