Sommaren 2008 satt Filip Vestling på en uteservering i den lilla staden Quimper i Bretagne. Han hade precis tagit studenten och gett sig ut på en tågluff med sin flickvän.
På torget i den nordfranska medeltidsstaden lade han märke till att fransmännen drack cider ur keramikmuggar. Filip själv ogillade drycken; när han druckit cider hemma i Sverige hade han tyckt att smaken var sliskig och spritig, men nu beställde han trots det in en mugg. Han var ju ändå i Bretagne.
Redan vid första klunken kände han att cidern skilde sig från något han druckit hemma. Drycken var oerhört fruktig och smakade överraskande mycket äpple.
Prenumerera digitalt för 1 krona första månaden!*
Läsning på sajten och app för e-tidning. Avsluta när du vill.
Har du redan ett konto? Logga in här. Sugen på en pappersprenumeration? Teckna här.
* Därefter 39 kronor per månad. Digitala prenumerationer förnyas automatiskt varje månad (samma dag som beställningsdagen fast nästkommande månad) tills dess att de sägs upp.