Vad hände med Varanteatern?

Efter två SVT-serier, en Kalasturné och flera utsålda teater­uppsättningar var de på väg att ta över efter Killinggänget som Sveriges smartaste och roligaste humorgrupp. Istället försvann de.

I våras samlades Magnus Thomso­n, Fredrik Ljungberg, Fredrik Åkerma­n, Olof Wallberg, Anders Andersson och David Wiberg i Jonas Sykfonts villa i centrala Malmö. En gång i tiden utgjorde de sju vännerna det populära humorkollektivet Varanteatern. Nu hade de inte befunnit sig i samma rum på åtta år. De slog sig ner med varsin kopp kaffe runt ett bord på en inglasad veranda och började prata. Magnus Thomson plockade fram tre tjocka pärmar med bilder och tidningsurklipp från åren tillsammans. De skrattade och skämdes om vartannat.

Magnus Thomson, som kallat till mötet, hade dock högre ambitioner än att bara prata minnen. År 2012 är det 20 år sedan Varanteatern startade, och nu lyfte han frågan: »Vore det inte kul att göra någonting nytt?« En försiktig optimism spred sig bland medlemmarna. Kanske kunde de hitta tillbaka till varandra igen?

 


Den här artikeln är låst!

För att läsa vidare behöver du välja något av följande alternativ:

35 kr
Köp artikeln!

Efter köpet har du tillgång till artikeln direkt.

39 kr Prenumerera

Betalningen dras varannan månad (78 kr) från ditt kort.

Har du redan ett konto? här! Fakturaprenumerant? Aktivera ditt konto

Artikeln publicerades i Filter #23 (08 december 2011) och är skriven av .