URPREMIÄR. Magnus Thomson, Fredrik Ljungberg, Olof Wallberg, David Wiberg, Anders Andersson och Marcus Olsson inför Salmonella – berättelsen om ett hårdrocksband.

Vad hände med Varanteatern?

Efter två SVT-serier, en Kalasturné och flera utsålda teater­uppsättningar var de på väg att ta över efter Killinggänget som Sveriges smartaste och roligaste humorgrupp. Istället försvann de.

Vi har nu skrivit en uppföljare till detta reportage, »Vad hände med Varanteatern? Del II«, om hur gruppen lyckades återförenas och skapa Varan-TV: Stories.

I våras samlades Magnus Thomso­n, Fredrik Ljungberg, Fredrik Åkerma­n, Olof Wallberg, Anders Andersson och David Wiberg i Jonas Sykfonts villa i centrala Malmö. En gång i tiden utgjorde de sju vännerna det populära humorkollektivet Varanteatern. Nu hade de inte befunnit sig i samma rum på åtta år. De slog sig ner med varsin kopp kaffe runt ett bord på en inglasad veranda och började prata. Magnus Thomson plockade fram tre tjocka pärmar med bilder och tidningsurklipp från åren tillsammans. De skrattade och skämdes om vartannat.

Magnus Thomson, som kallat till mötet, hade dock högre ambitioner än att bara prata minnen. År 2012 är det 20 år sedan Varanteatern startade, och nu lyfte han frågan: »Vore det inte kul att göra någonting nytt?« En försiktig optimism spred sig bland medlemmarna. Kanske kunde de hitta tillbaka till varandra igen?

 


Tack för att du läser Filter

Skapa ett gratiskonto eller för att fortsätta läsa.

 

Sugen på en prenumeration? Teckna här!

Artikeln publicerades i Filter #23 (08 december 2011) och är skriven av .