Filter #28 (11 oktober 2012)

Nytt nummer av Filter

I Filter #28 spårar vi »terrorkomplotten« mot Lars Vilks hela vägen från Närke till Irland och vidare genom dammiga amerikanska småstäder. Vi reder ut varför ordet »nej« är farligare än du tror och berättar om litteraturskandalen som skakade Sveriges främsta författarutbildning.

I en tiorumsvilla i Wales möter vi den exilsvenske superkufen Jan Bondesson som ägnat sitt liv åt att skriva om tvehövdade pojkar, skäggiga damer och rädslan för att bli levande begravd. Och så besöker vi en djungelutbildad schaman för att ta reda på varför allt fler svenskar intresserar sig för den hallucinogena brygden ayahuasca. Nyblivna Torontopristagaren Mikael Marcimain väntar, Gabriella Pichler hämnas, Roland Borg vaktar ett torn och Helena Walter spelar flipper. Den skäggiga livsstilsöverklassen talar ut, en webb-tv-pionjär förklarar vad dagens ungdom går igång på och Bodil Malmsten avslöjar sina främsta råd till aspirerande författare.

Dessutom: fläskhouse , älgkiss, kanalsimmerskor, biståndsarbete, buljong, orglar, tecknade nakenbilder och mycket, mycket mer…