I en dunkel källare i centrala Oslo tickar tiden ner.
Om exakt tre timmar ska den norska huvudstaden få ta del av Punk Royale – kocken Joakim Almqvists restaurangkoncept med mottot »fun dining i stället för fine dining«. Men just nu påminner lokalen mest om en byggarbetsplats.
Medan en hantverkare sågar till lister sliter krogimperiets VD Gunnar Wester och en inhyrd datatekniker förtvivlat med att få igång betalsystemet med ett nybeställt norskt bank-ID. Under tiden blinkar det oupphörligen till på en telefonskärm: Wester tvingas även ta hand om bokningarna för Punk Royales övriga restauranger, då ställets ordinarie bokningsansvarige precis fått barn.
Uppe på en stege balanserar Björn Olsson, nytillträdd restaurangchef för Oslo-restaurangen. Iförd reflexväst och med snaggen färgad som den norska flaggan fäster han barbiedockor i matsalens orientaliska lampor – ett arv från den kinesiska cocktailbar som tidigare låg på adressen.
Tidsbegränsat erbjudande
Du behöver vara prenumerant för att läsa vidare. Just nu: 0 kr första månaden för digital prenumeration!
Har du redan ett konto? Logga in här.
- Mer:
- Reportage
- Mat och dryck