Filterbubblan Publicerad 7 mars 2019

Guldspadenominering till Filter!

Thomas Pettersson skrev artikeln om Skandiamannen och mordet på Olof Palme.

I dag släppte Föreningen grävande journalister nomineringarna till årets guldspade. Juryn har valt ut 25 nominerade i sju olika kategorier – och Filter tävlar i kategorin »Magasin« för Thomas Petterssons avslöjande reportage Skandiamannen och Olof Palme!

Här hittar du samtliga fem delar i reportageserien, men även källmaterial och noter, en intervju med artikelförfattaren – samt en färsk uppdatering från Pettersson om en stugägare som förhörts om mordet och fått höra att det snart är löst.

Du kan även beställa Thomas Petterssons bok Den osannolika mördaren här (ange koden PALME i kassan så drar vi av frakten) – eller lyssna på den i ljudboksform hos Storytel.

Ett stort grattis till Thomas Pettersson, som publicerade sitt avslöjande i Filter efter tolv år av efterforskningar. Dessutom: extra gratulationer till Kent Werne, vars bok Allt är en konspiration har nominerats i bokkategorin, och till Christoffer Hjalmarsson som nominerats i kategorin »Nytänkare« för programserien 36 dagar på gatan. Läs vårt samtal med Werne om hur »en hemlig elit ska förslava mänskligheten« här, och vår intervju med Hjalmarsson om »det jobbigaste han har gjort« här.

Vinnarna av årets guldspadar kommer att presenteras den 6 april. Håll tummarna för oss!

Artikeln publicerades Publicerad 7 mars 2019. Uppdaterad 7 mars 2019. och är skriven av .

Annons