I dag släppte Föreningen grävande journalister nomineringarna till årets guldspade. Juryn har valt ut 25 nominerade i sju olika kategorier – och Filter tävlar i kategorin »Magasin« för Thomas Petterssons avslöjande reportage Skandiamannen och Olof Palme!

Här hittar du samtliga fem delar i reportageserien, men även källmaterial och noter, en intervju med artikelförfattaren – samt en färsk uppdatering från Pettersson om en stugägare som förhörts om mordet och fått höra att det snart är löst.

Du kan även beställa Thomas Petterssons bok Den osannolika mördaren här (ange koden PALME i kassan så drar vi av frakten) – eller lyssna på den i ljudboksform hos Storytel.

Ett stort grattis till Thomas Pettersson, som publicerade sitt avslöjande i Filter efter tolv år av efterforskningar. Dessutom: extra gratulationer till Kent Werne, vars bok Allt är en konspiration har nominerats i bokkategorin, och till Christoffer Hjalmarsson som nominerats i kategorin »Nytänkare« för programserien 36 dagar på gatan. Läs vårt samtal med Werne om hur »en hemlig elit ska förslava mänskligheten« här, och vår intervju med Hjalmarsson om »det jobbigaste han har gjort« här.

Vinnarna av årets guldspadar kommer att presenteras den 6 april. Håll tummarna för oss!

Annons

Annons

Annons

Fler inlägg

Filterbubblan

Omgiven av psykologi

Publicerad 22 juli 2019

Filterbubblan

Ännu en årsdag

Publicerad 27 februari 2019

Filterbubblan

Fira far med böcker!

Publicerad 30 oktober 2018

Filterbubblan

Vilse bland myterna

Publicerad 24 oktober 2018