»Det är skillnad på ett jobbigt ämne och ett rått skämt«

Hur kan Petrina Solange skämta om barnäktenskap och pedofili – men ändå framstå som Sveriges mest sympatiska ståuppare?

Samma dag som Socialstyrelsen släppte sin ökända blankett »Information till dig som är gift med ett barn« drog du ett skämt om barnäktenskap, fast som handlade om hur jobbigt det vore att gifta sig med ett barn: planera bröllopet, bestämma matsedeln, behöva lyssna när barnets kompisar ska hålla tal …

– Jag hade faktiskt kört den innan, precis likadant, men då funkade den inte alls. Sen kom Socialstyrelsen, som en skänk från ovan, och lade grunden. Det blev kul, för alla var så arga: »Fy fan, hur kan man gifta sig med ett barn? Det kan man ju inte, för det är ett barn.« Så tänkte gemene man. Jag tänkte tvärtom: man kan inte gifta sig med ett barn för de är så dåliga på att gifta sig.

Hur kom du på att du var rolig?

Annons

– Ända sen jag var liten har humor varit mitt weapon of choice. Det var det jag använde för att ta mig igenom grundskolan. Andra hade andra vapen, men jag insåg att jag varken var sexig eller jättesmart – utan rolig. Och den färdighet som hjälper en bäst socialt är den som slipas mest genom livet.

Du växte upp i Degerberga, två mil utanför Kristianstad.

– Porten till Österlen, kallar vissa det, men det är mest en mäklarterm. Det var som de flesta mindre samhällen: pizzeria, butik, scouterna, fotboll, en liten vårdcentral som säkert lagts ner. Det var bra men rätt basic.

Du har sagt att du använde humor som ett sätt att hantera att du i princip var den enda personen som inte var vit.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?