Gangstafika

Hur skulle din favoritlåt smaka? Konditorn Jimmy Wigh har svaret.

Konditorn Jimmy Wigh ­tittade på klockan. Snart var hans arbetsdag på ett hotell i centrala Göteborg slut och han väntade på att få gå hem. Medan högen av handrullade choklad­tryfflar växte framför honom vandrade hans tankar åt ett helt annat håll. På bussen till jobbet hade han som vanligt lyssnat på hiphop och nu fick vägguret honom att tänka på rapparen Flavor Flav, som alltid bar en stor klocka i en kedja runt halsen. Kanske kunde man hylla honom genom att servera en dessert på en urtavla? Jimmy visste att artisten alltid åt på KFC, men en dessert som smakar kyckling vore inte särskilt gott. Istället kom han på att man borde kunna få glass att se ut som kycklingklubbor genom att panera och fritera den.

Innan arbetspasset var slut hade han kommit på ett tiotal hiphopinspirerade efterrätter och hörde av sig till sin svåger Kalle Silfverleijon för att berätta om sin idé. Samma natt ringde svågern upp med ännu fler dessertidéer. De pratade om att göra en stor tårta formad som ett slagträ och att äta ur hundskålar som en hyllning till Snoop Dogg. Då Jimmy är en person som vill att allt ska ske på en gång ägnade han de följande dagarna åt att laga desserterna, fota dem och lägga upp bilderna på sociala medier.

I samma veva kom en vän från Stockholm på besök, och Jimmy ville visa Göteborg från dess bästa sida. Efter grillning på Masthuggsberget och graffitimålning vid Röda sten dukade Jimmy upp sin sockriga avsmakningsmeny. ­Utöver desserten på urtavlan serverade han kakor på ett schackbräde inspirerad av Wu-Tang Clans låt Da Mystery of Chessboxin’ och iscensatte ett styckmord på tallrikarna som en hyllning till Snoop Doggs Serial Killa.


Den här artikeln är låst!

För att läsa vidare behöver du välja något av följande alternativ:

35 kr
Köp artikeln!

Efter köpet har du tillgång till artikeln direkt.

39 kr Prenumerera

Betalningen dras varannan månad (78 kr) från ditt kort.

Har du redan ett konto? här! Fakturaprenumerant? Aktivera ditt konto

Artikeln publicerades i Filter #46 (23 september 2015) och är skriven av .