Fredrika Gullfot om ätbara alger.
Vad fick dig att satsa på mikroalger?
– Jag är vegan sedan tio år, och upptäckte att det går att få i sig omega-3 från mikroalger istället för fisk. På den tiden var jag doktorand i bioteknologi vid KTH, så jag blev nyfiken och började läsa på om odling av mikroalger. Det var som att få upp ögonen för en helt ny värld, som en uppenbarelse: »Det här löser ju många av jordens problem!« Oljan från mikroalgerna kan både bli biobränsle, så att våra motorer kan köra vidare, och viktig näring för våra kroppar. Det kan tyckas för lätt, men egentligen handlar det bara om att titta på naturens eget sätt att lagra solens energi.
Utomlands är mikroalgodling stort, men inte här. Varför?
Tidsbegränsat erbjudande
Du behöver vara prenumerant för att läsa vidare. Just nu: 0 kr första månaden för digital prenumeration!
Har du redan ett konto? Logga in här.
- Mer:
- Samtal