»Jag har blivit ett investeringsobjekt«

19-åriga Kajsa Rinaldo Persson, en av landets största tennistalanger, säljer bokstavligen sig själv för att finansiera sin satsning mot världstoppen.

Vad är det egentligen du har gjort?

– Blivit ett investeringsobjekt, kan man säga. Jag säljer andelar i mig själv. Jag får in pengar nu och om det går bra för mig i framtiden så får andelsägarna 20 procent av mina prispengar. Jag är den första damtennisspelaren i världen som har gjort så.

Varför behöver du snabba cash?

Annons

– Jag är rankad 699:a i världen. För att klättra måste jag spela internationella turneringar – och det kostar. Jag försöker alltid hitta billiga flyg, men det tickar lätt iväg ändå. Spelarhotellen kostar 70 till 80 euro per natt. Det är inte svindyrt, men stannar man 21 nätter så blir det ändå pengar. Prispengarna på min nivå är blygsamma, så för att gå jämnt ut måste jag vinna hela turneringen. Jag går verkligen inte plus på min tennis i nuläget.

Tennis kan väl dessutom klassas som materialsport?

– Ja! Bara ett racket kostar två och ett halvt tusen, och en rulle senor går loss på 1 200 spänn. Men det är resor som är den stora utgiftsposten. Till skillnad från andra idrotter så finns det ingen lågsäsong, det är tävlingar året om, vilket skapar hets. Den som har råd att åka på allt kan skrapa ihop fina rankningspoäng, även om personen inte går särskilt långt. Det finns många mediokra spelare som är högre rankade än vad jag är.

Anar jag en bitterhet?


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Vi låser delar av vårt material för att våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera) ska få valuta för sina pengar. Nu hoppas vi på dig också!

Kom igång med din gratis provperiod!

  • 2 fria månader, sedan 35kr/mån.
  • Ingen bindningstid, enkelt att avsluta.
  • Papperstidning i brevlådan varannan månad.

Dessutom får du tillgång till hela vår webb – med hyllade reportage, personporträtt och granskningar från de senaste tio åren.

Kom igång nu!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?