»Jag har blivit ett investeringsobjekt«

19-åriga Kajsa Rinaldo Persson, en av landets största tennistalanger, säljer bokstavligen sig själv för att finansiera sin satsning mot världstoppen.

Vad är det egentligen du har gjort?

– Blivit ett investeringsobjekt, kan man säga. Jag säljer andelar i mig själv. Jag får in pengar nu och om det går bra för mig i framtiden så får andelsägarna 20 procent av mina prispengar. Jag är den första damtennisspelaren i världen som har gjort så.

Varför behöver du snabba cash?

Annons

– Jag är rankad 699:a i världen. För att klättra måste jag spela internationella turneringar – och det kostar. Jag försöker alltid hitta billiga flyg, men det tickar lätt iväg ändå. Spelarhotellen kostar 70 till 80 euro per natt. Det är inte svindyrt, men stannar man 21 nätter så blir det ändå pengar. Prispengarna på min nivå är blygsamma, så för att gå jämnt ut måste jag vinna hela turneringen. Jag går verkligen inte plus på min tennis i nuläget.

Tennis kan väl dessutom klassas som materialsport?

– Ja! Bara ett racket kostar två och ett halvt tusen, och en rulle senor går loss på 1 200 spänn. Men det är resor som är den stora utgiftsposten. Till skillnad från andra idrotter så finns det ingen lågsäsong, det är tävlingar året om, vilket skapar hets. Den som har råd att åka på allt kan skrapa ihop fina rankningspoäng, även om personen inte går särskilt långt. Det finns många mediokra spelare som är högre rankade än vad jag är.

Anar jag en bitterhet?


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?