»Vi var idiotiska brottslingar«

Hans gränslöshet har satt honom i fängelse, gjort honom till producent för nycirkus­gruppen Burnt Out Punks och utvecklat honom till världens första ­artist som har ­jonglerat med tre brinnande motorsågar.

»Dagen innan min mamma fick besked om sin graviditet åt hon hallucinogena svampar. I sin utomkroppsliga upplevelse fick hon en vision om att hon var gravid och att sonen hon bar skulle heta Mithras. Drygt åtta månader senare förlöstes jag hemma i hippiekollektivet ›Grillen‹ på Östermalm i Stockholm. Ingen visste säkert vem min pappa var, och med åtta personer på listan över möjliga fäder tog det ett par år att reda ut det. Jag var nog inte ett särskilt glädjande besked för min pappa, som fick en dotter med en annan kvinna samtidigt som jag föddes.

Jag och mamma flyttade till en lägenhet på Söder där hon sedan fick två söner till. Min hippiemorsa försörjde sig som konstnär och schaman och fixade inte att ensam ta hand om oss tre. Hon var otroligt kärleksfull och omhändertagande, men hennes mörka sida tog ofta över. Då anklagade hon oss barn för sitt dåliga mående; en gång låste hon in sig på toaletten med en kniv och hotade att ta livet av sig. Min mellanbror Morris var den ende som hade en närvarande pappa och när han var sex år tvångsflyttade socialen honom dit. Efter det tappade vi nästan helt kontakten med varandra.

När jag var tio klarade mamma inte av att ta hand om mig längre, så även jag fick flytta till min far. För mig var han närmast en främling. Min halvsyster, som jag inte heller kände, flyttade sam­tidigt till pappas torp i Norrland. Han drack mycket, men efter något år lade han in sig på behandling för sitt missbruk.


Den här artikeln är låst!

För att läsa vidare behöver du välja något av följande alternativ:

35 kr
Köp artikeln!

Efter köpet har du tillgång till artikeln direkt.

39 kr Prenumerera

Betalningen dras varannan månad (78 kr) från ditt kort.

Har du redan ett konto? här! Fakturaprenumerant? Aktivera ditt konto

Artikeln publicerades i Filter #44 (20 maj 2015) och är skriven av .