Filter #66 (28 januari 2019)

Nytt nummer av Filter

I Filter #66 möter vi sportfiskaren Mikael Frödin, som dömts till fängelse i Norge för att ha filmat några laxar – och redovisar allt den norska laxindustrin absolut inte vill att du ska få veta.

Vi skildrar en av världens mest extrema dykexpeditioner, där utforskare ger sig i kast med metertjocka istäcken, nollgradigt vatten och vindlande, trånga grottgångar i nordligaste Jämtland. Vi träffar Mårten »Promoe« Edh för att ta reda på varför den anarkistiske hiphopparen har bytt karriärbana till jurist. Vår internationella storstjärna Seinabo Sey förklarar varför hon är räddare för att spela i sin barndomsstad än i ett fullsatt Globen och Sveriges främsta musikfilmare Jacob Frössén berättar vad som fick honom att gråta under arbetet med sin kommande film och.

Dessutom: Åsa Axelsson sparar pengar genom att inte arbeta, Erik Lundin berättar om skjutna barndomsvänner, Mattias Andersson provoceras av den svenska hjärndöden och lavinexperten Jenny Råghall beskriver olyckan som startade hennes karriär.