Foto i illustration: Jonas Ekströmer/TT

Helgens lästips

Vårt jubileum, som firas med det 61:a numret av Filter, rycker allt närmare. I numret kommer vi följa upp reportage, porträtt och granskningar vi gjort under våra tio år – för att ta reda på vad som hände sedan: Vem blev stjärna? Vem bytte karriärspår helt och hållet?

Vad fick vi rätt om? Vad hade vi fel om?

Till dess räknar vi ner genom att undan för undan publicera en mängd klassiska texter på magasinetfilter.se. På sajten har du redan kunnat hitta tio klassiska porträtt – ett från varje år av vår historia. I dag lägger vi dessutom upp kategorin »tio klassiska reportage«.

Urvalet speglar den journalistiska bredd vi haft genom åren: från granskningar av föreläsarbranschen till en oral history om Ingemar Bergman; från en odyssé genom Sveriges kulinariska historia till berättelsen om svenskarna som engagerade sig i kampen mot Sydafrikas apartheid; från jakten på den invasiva mårdhunden till en skildring av hur en mördare skapas.

Det finns kort och gott läsning nog för hela helgen.

Är du fakturaprenumerant behöver du bara aktivera ditt konto för att få tillgång till vårt arkiv. Är du nytillkommen läsare: registrera dig för en plusprenumeration här. Det är gratis de två första månaderna – då får du dessutom vårt kommande jubileumsnummer i brevlådan!

Vilka Filtertexter önskar du att vi ska återpublicera snarast på vår sajt? Vad tycker du att vi bör skriva om i framtiden? Hör av er på Facebook, Twitter eller mejla oss på redaktion[a]magasinetfilter.se.

Trevlig helg!

Artikeln publicerades 9 februari 2018 och är skriven av .
Annons