Jubileumsnumret har landat!

Nu är vårt tioårsjubileumsnummer på väg ut till er prenumeranter, och mot slutet av veckan når det även butikernas hyllor. Men den som är plusprenumerant kan redan nu läsa samtliga reportage och artiklar på magasinetfilter.se.

I Filter #61 drar vi ut i skogen tillsammans med Roland Rittman, den pensionerade biologiläraren som tände gnistan till det nordiska matundret. Vi träffar Carolina Falkholt ­– Sveriges kanske mest internationellt omtalade konstnär just nu – i hennes ateljé i New York. En stor del av tidningen viks till att ta reda på vad som hänt med de människor och fenomen vi uppmärksammat det senaste decenniet. Hade vi rätt när vi skrev om farorna med mikroplaster? Vad har hänt med föräldrarna som blev fråntagna sin dotter efter falska anklagelser om skakvåld? Hur väl står sig marinens sista bevis på ubåtsaktiviteter i svenska vatten?

Dessutom: Lisa Syrén snackar åldrande, Yasha Yukawa smider svärd, Erik Gunhamn lyfter tyngder och Nahid Persson gör film om en man med 23 kvinnor.

Trevlig läsning – och hoppas ni vill hänga med oss mot tio år till!

Artikeln publicerades 26 mars 2018 och är skriven av .
Annons