Nu är ett nytt nummer av Filter här, både i prenumeranters brevlådor och på magasinetfilter.se!

Vi har granskar de Facebookinsamlingar som dragit in miljonbelopp till cancersjuka barns experimentella behandlingar i Mexiko, och tittar närmare på ett fall där insamlingen urartade efter att en del av pengarna gått till såväl bilköp som andra alternativmedicinska behandlingar. Läs också om barnonkologen och forskningschefen som fullständigt dömer ut de mexikanska behandlingarna här.

Vi tar oss an »atompudelns kärna« och frågar oss: Om man måste välja mellan flera onda ting – är det verkligen rimligt att utesluta kärnkraft?

Eric Rosén berättar om hur det känns att ha en pappa som är mördare. Dessutom har vi varvat internet för att ta reda på hur Minecraftskaparen Marcus »Notch« Persson egentligen mår.

Vi reder ut varför lösgodis fortfarande är så uppseendeväckande billigt, och snackar med racerföraren Mikaela Åhlin Kottulinsky som för släktens värv vidare. Skådespelaren och producenten Lotta Losten pratar om det konservativa Hollywood, Alexander Zahari berättar om hur han drogs in i »Högskoleligan« och Jonas Karlsson öppnar upp om sin besatthet av naturen.

Alla artiklar från Filter #67 går att hitta här. Trevlig läsning!

Annons

Annons

Annons

Fler inlägg

Filterbubblan

Filter ökar!

Publicerad 26 mars 2020

Filterbubblan

Prylhets

Publicerad 3 december 2019

Filterbubblan

Lysande historik

Publicerad 2 december 2019

Filterbubblan

Omgiven av psykologi

Publicerad 14 oktober 2019

Filterbubblan

Fakta och fiktion i Quick

Publicerad 20 september 2019